tijd maken voor jezelf


Waarom de naam Anne Int.

INT. stond in eerste instantie voor Internationaal en Interim. Ik deed projecten voor HR en logistiek (bloemen en plantentransport). Een druk en hectisch leven met stress door deadlines, haast en altijd bereikbaar zijn.

Inmiddels staat het voor INTentie, wat de basis is voor de verandering. De betekenis van ambitie is; intentie om de huidige situatie te verbeteren, om verder te komen.

Ook staat het voor INTrospectie; een activiteit waarbij de eigen gedachten, gevoelens en herinneringen tot onderwerp van overdenking gemaakt worden. Letterlijk; 'naar binnen kijken'. Bij introspectie heb je het vermogen om van een afstand naar jezelf te kijken, je eigen gedachten, gevoelens, motieven, gedrag en fantasieën.


Tijd maken

Er is altijd wel iets te doen. Maak tijd voor jezelf. Blok stukken in je agenda en haal geregeld een frisse neus buiten. Pluk bloemen langs de kant van de weg. Even geen mobiele telefoon, geen tv of beeldscherm maar misschien wel jouw favouriete muziek en lekker bewegen!

Loop eens een ander rondje met de hond, leen een hond of pak de fiets. Maak van je lunch een feestje of ontspan even in bad.

Als je alles tijdig op niet-storen zet, kan je omgeving er ook rekening mee houden en kun je deze tijd optimaal benutten.

Raak aan

Het aanraken van elkaar is in deze tijd van Corona voor veel mensen een stuk minder geworden. Misschien ook voor jou. En aanraken van elkaar en aangeraakt worden is een basisbehoefte. Wees creatief en alert. Knuffel met wie het kan, raak aan en weet dat het je helpt. Mooi alternatief is het aanraken van een dier. Veel dieren vinden het heerlijk om aandacht te krijgen en aangeraakt te worden... net mensen.

Aanraken en aangeraakt worden