Coachen met paarden

Het coachen met paarden (Equine Assisted Coaching) heeft zichzelf inmiddels bewezen als doeltreffend om mensen te laten ervaren waar ze zich nog kunnen ontwikkelen en welke patronen ze zichzelf eigen gemaakt hebben. Iedere coachsessie is gericht op het ervaren en beantwoorden van persoonlijke vragen. Het buiten zijn en de aanwezigheid van een pony of paard maakt al dat veel mensen buiten hun comfortzone stappen. In het gejaagde leven dat we doorgaans leiden, is het even stilstaan met onze voeten in het zand al een reden om deze ervaring eens aan te gaan!

De coaching is altijd op de grond naast of in de buurt van de paarden, nooit op het paard. Paarden kunnen indrukwekkend en groot zijn, daar ben ik me van bewust. Daarom coach ik ook regelmatig met twee kleine pony's of starten we op een afstand (bijvoorbeeld achter het hek).

Het coachen is een positieve stap in jouw persoonlijke ontwikkeling en daarom gaat alles op maat en in overleg. De paarden zijn altijd in het hier en nu, reageren op wat er is. Hierdoor kan jouw verschillende houding, mindset of aanpak kan direct ingezet worden en ervaren.


Paardencoaching aan de Kruisweg in Bleiswijk.